Glazen urnen

Producten

Kwaliteiten

  • Altijd goed bereikbaar
  • Vele modellen in het assortiment
  • Exclusieve urnen
  • Juiste prijs kwaliteit verhoudingurnmonumenten

Naast de keuze voor begraven wordt de laatste jaren steeds vaker voor cremeren gekozen. Na crematie is er ook gelegenheid om iets tastbaars te hebben om te gedenken. Zo kan gekozen worden om de as in een urnmonument te bewaren.

Deze urn kunt u thuis een plekje geven, maar u kunt de urn ook op een begraafplaats in een urnengraf of urnenmuur plaatsen. Op een mooie plek waar iedereen de gelegenheid heeft om naar toe te gaan om de overledene te gedenken. De mooie urnsteen, het urnen monument of crematiesteen vormt hierbij het persoonlijke gedenkmonument.

Geen mens is hetzelfde en veel nabestaanden willen dit ook in het urnmonument tot uitdrukking laten komen. Na het verlies van uw dierbare doen wij ons uiterste best om u op persoonlijke wijze een goed advies te geven over de mogelijkheden van urnstenen. Van Leeuwen Natuursteen helpt u bij de keuze van de natuursteensoort.

Herinneringen vorm geven met een urnmonument

U heeft de keuze uit urnmonumenten die verschillen qua vorm, afmeting, materiaal en stijl. Urnstenen kunt u in grote lijnen indelen in 5 groepen. De eerste 4 worden geplaatst op een ingegraven urnen kelder, waarin de urn geplaatst wordt. De laatste wordt in een urnenmuur (columbarium) gemaakt, waarbij de urn van uw dierbare in een nis geplaatst wordt.

Liggende urnstenen . Liggende urnstenen zijn meestal vierkante horizontaal geplaatste tekstplaten.
Staande urnstenen . Staande urnstenen zijn urnen monumenten waarbij gekozen wordt voor een verticale lettersteen. Deze variant kan ook ruimte bieden aan een tuintje. De ruimte voor of om het staande urnen monument kan hierbij opgevuld worden met bloemengrond of verschillende soorten grint.
Liggende urnsteen gecombineerd met een staand gedeelte. Een gecombineerde urnen monumenten houdt in dat op de liggende (meestal) vierkante plaat een staande lettersteen wordt geplaatst.
Ruwe stenen / zwerfkeien. Deze natuurstenen en keien komen rechtstreeks uit de natuur en hebben hierdoor ieder hun eigen vorm en afmeting.
Tekstplaten . Urnen monumenten met op maat gemaakte granieten plaatjes worden tekstplaten genoemd. Deze granieten plaatjes dienen als afdichting van de nis in een urnenmuur (columbarium).
Het verschilt per begraafplaats wat de mogelijkheden zijn. Niet alle genoemde urnen monumenten zijn op elke begraafplaats te maken. Elke begraafplaats stelt bepaalde eisen aan de afmetingen van een grafmonument of urnen monument. Van Leeuwen Natuursteen zorgt ervoor dat we deze afmetingen kennen. Voor sommige begraafplaatsen is een vergunning nodig om het grafmonument te mogen plaatsen. Deze wordt door Van Leeuwen Natuursteen verzorgd.

Materiaal en bewerking bepalen de uitstraling

Voor het vervaardigen van een urnmonument maken wij alleen gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen. Het meest gebruikte materiaal is de natuursteensoort graniet. Daarnaast kan men ook uit andere soorten kiezen zoals hardsteen en leisteen.

Het natuursteen kan verschillende bewerkingen ondergaan. Bij elke verschillende bewerking zal de steen een andere uitstraling krijgen. Denk hierbij onder andere aan een gepolijste, gezoete, geborstelde en gebrande urnsteen.

Combinaties van natuursteen met glas, RVS, brons, cortenstaal, en (versteend) hout geven een grafmonument een bijzondere uitstraling. Ook wanneer u speciale wensen heeft, zoals een eigen ontwerp of specifieke materiaalsoort, kan Van Leeuwen Natuursteen samen met u invulling aan uw persoonlijke wensen geven.

Op de urnsteen biedt Van Leeuwen Natuursteen u een garantie van 15 jaar

Betrokkenheid van stap tot stap

Van Leeuwen Natuursteen vindt het vanzelfsprekend dat u zoveel mogelijk betrokken bent bij elke stap, vanaf de keuze van het urnen monument tot de plaatsing ervan. Hierdoor ziet u uw ontwerp uitgroeien tot het grafmonument dat u voor ogen had.

Om u alvast een idee te geven van de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van urnstenen, ziet u op deze website een aantal voorbeelden. Hierbij ziet u zowel de klassieke als de eigentijdse modellen. Graag wil Van Leeuwen Natuursteen u alle mogelijkheden laten zien en ontdekken. We nodigen u daarom ook van harte uit in onze showroom aan de Zijveld 85A te Beneden-Leeuwen. Maak een afspraak of loop gewoon even binnen en vraag vrijblijvend om meer informatie.