Urnen

Producten

Kwaliteiten

  • Altijd goed bereikbaar
  • Vele modellen in het assortiment
  • Exclusieve urnen
  • Juiste prijs kwaliteit verhouding

Glas

Glazen urnen Beneden-Leeuwen

Keramiek

Glazen Keramiek Beneden-Leeuwen

Metaal

Glazen Metaal Beneden-Leeuwen

Natuursteen

Natuursteen urnen Beneden-Leeuwen

Urn als blijvende herinnering

De laatste jaren wordt er in toenemende mate voor cremeren gekozen. Bij crematie bestaat er ook een mogelijkheid om iets tastbaars te hebben om te gedenken. Vaak kiezen nabestaanden voor een urn.

Een urn is een heel persoonlijk gedenkteken waarin de as of een gedeelte van de as van de overledene wordt bewaard. Een urn kan thuis worden bewaard, maar ook worden bijgezet in een urnentuin, urnengraf of urnenmuur van een begraafplaats. Dit wordt wel een columbarium genoemd. Het kiezen van deze asbestemming is heel persoonlijk. Er zijn veel verschillende urnen in allerlei vormen, maten, kleuren en stijlen. Rond, vierkant, glas, natuursteen en keramiek zijn enkele van de vormen en materialen die voor het maken van urnen gebruikt worden. Er zijn ook mini-urnen, om een klein beetje as in te bewaren. Mini urnen worden vaak gebruikt als u bijvoorbeeld na het verstrooien nog wat as wilt bewaren. Of als meerdere familieleden graag as van de overledene willen bewaren.

De urn vullen met as

Wij kunnen het vullen van de urn of assieraad voor u verzorgen. Ook is het mogelijk de urn of assieraad zelf te vullen met as. Vaak is het beter om de as in een aszak te bewaren. Op deze wijze beschermt u niet alleen de as maar ook de urn. De meeste urnen hebben een schroefdop, afdekplaatje of klikdop die u na het vullen eventueel definitief kunt verlijmen met een kit die geschikt is voor binnen en/of buiten.