Grafversieringen

Producten

Kwaliteiten

  • Altijd goed bereikbaar
  • Vele modellen in het assortiment
  • Exclusieve urnen
  • Juiste prijs kwaliteit verhoudingDiversiteit aan grafaccessoires en grafversieringen

Om u een globaal idee te geven van wat er mogelijk is op het gebied van de grafaccessoires en grafversieringen ziet u hier een aantal mogelijkheden.

Graflantaarns

Vaak willen mensen graag een kaarsje of lichtje laten branden bij het graf. Door het kaarsje of lichtje te plaatsen in een graflantaarn zal het in weer en wind blijven branden.

Graflantaarns zijn er in diverse vormen en stijlen. Zo variƫren de modellen van klassiek tot modern.

De graflantaarns zijn altijd gemaakt van duurzame materialen, zoals natuursteen, glas, brons, aluminium en RVS. Zo blijven ze net als het grafmonument lang mooi.

In de graflantaarns kunnen zowel echte grafkaarsen als elektrische lampjes geplaatst worden. De brandduur varieert hierbij van 1 dag tot een jaar.

Bloembakken of vazen

Bloemen en planten geven kleur aan het grafmonument en geven het grafmonument zo een zachtere uitstraling. Door het plaatsen van een bloembak of vaas heb je de mogelijkheid om een mooie plant of een bos bloemen bij het graf te plaatsen.

Bloembakken en vazen zijn er in verschillende vormen, stijlen en afmetingen. De bloembakken zijn meestal van graniet. De bloemvazen kunnen naast van graniet ook van aluminium, brons of RVS gemaakt worden. Van Leeuwen Natuursteen gebruikt hier net als bij de lantaarns duurzame materialen. Er wordt op gelet dat de vazen en bakken niet kapot vriezen in de winter.

Grafornamenten, versieringen en symbolen

Er bestaat een grote verscheidenheid aan ornamenten, versieringen en symbolen waarmee je een grafmonument kunt verfraaien. Door het gebruik van deze accessoires voorzie je het grafmonument van een persoonlijke tint.

Vlinders, vogels, bloemen, bladeren en bomen zijn enkele voorbeelden van grafornamenten die de uitstraling van het grafmonument verzachten. De gebruikte materialen hiervoor zijn brons, aluminium, RVS en glas.

Een van de meest toegepaste symbolen op een grafmonument is een kruisje. De afmetingen van de kruisjes variƫren van klein tot groot. Vaak is er bij de verheven belettering ook een bijpassend kruisje mogelijk. De kruisjes zijn verkrijgbaar in het brons aluminium en RVS.

Bij symbolen kun je ook denken aan engelen en heiligen, maar ook bronzen beelden hebben vaak een symbolische betekenis.

Bij het plaatsen van een grafornament, versiering of symbool is het belangrijk dat deze op de juiste plek op het grafmonument geplaatst worden, zodat het grafornament het beste tot zijn recht komt.

kijk ook op vanleeuwennatuursteen.nl